VARAŽDIN – U ponedjeljak, 12. listopada u skupštinskoj dvorani Županijske palače Varaždinske županije, održana je javna tribina pod nazivom „Varaždin, mladi, alkohol“. Tribinu je na inicijativu Policijske uprave varaždinske organiziralo Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina u suradnji sa Zakladom za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ Varaždinske županije.

Cilj tribine bio je okupiti predstavnike struka koje sudjeluju u odgoj i preodgoju mladih osoba, od centra za socijalnu skrb, prosvjetnih djelatnika, sudstva, policije, inspekcijskih službi, predstavnike mladih i roditelja iz roditeljskih vijeća osnovnih i srednjih škola na području Grada Varaždina, kao i predstavnike Varaždinske županije i Grada Varaždina, kako bi se potaknula rasprava i donijele preporuke za Grad Varaždin, vezane uz reguliranje ponašanja i konzumacije alkoholnih pića od strane maloljetnika.

Gosti tribine sa svojim izlaganjima bili su Lana Peto Kujundžić, predsjednica Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, koja je prezentirala projekt „STOP“, mr. Irena Stipešević Rakamarić, dr.med. iz Zavoda za javno zdravstvo s prezentacijom na temu „Prekomjerno pijenje alkohola, nasilje i rizična ponašanja mladih“, Siniša Česi, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Varaždin s temom „Uloga Centra za socijalnu skrb u prevenciji alkoholizma mladih“, Mario Medenjak, policijski službenik za prevenciju iz Policijske uprave varaždinske s prezentacijom projekta „Zdrav za 5“, te Doroteja Zorman, predsjednica Prekršajnog suda u Varaždinu koja je izlagala na temu „Maloljetni počinitelji prekršaja i alkohol“.

Javnoj tribini nazočili su i policijski službenici iz Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji i Službe za prevenciju Ravnateljstva policije, te načelnici policijskih postaja Trnje i Velika Gorica, koji su sudjelovali u raspravi po izloženim temama.

– See more at: http://www.svijetsigurnosti.com/blogs/6768-javna-tribina-varazdin-mladi-alkohol#sthash.RvdQarem.dpuf