P O Z I V

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež organizira online stručno predavanje na temu:

Trendovi u digitalnom okruženju – od zabave do zlostavljanja

koja će se održati online ( putem Zoom platforme ) u dva termina:  

                                –  12. studenog 2020. godine od 14:00 – 15:00 h

                                   ( Trendovi u digitalnom okruženju ) 

                                 – 19. studenog 2020. godine od 14:00 do 15:00 h

                                  ( Od zabave do zlostavljanja na Internetu )

Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju da Internet koristi čak 82% stanovništva RH, a taj postotak je kod djece još i veći. Danas se odrastanje događa velikim dijelom u digitalnom okruženju. Kako bi bolje razumjeli izazove i opasnosti na internetu, gdje djeca i mladi najviše borave, neophodno je da se upoznamo s trendovima, aplikacijama i navikama kod korištenja novih tehnologija. Na predavanjima ćemo pobliže predstaviti društvene mreže, aplikacije i oblike komunikacije koji su zastupljeni kod djece i mladih. Također, iz prakse ćemo Vam prikazati primjere slučajeva zlostavljanja putem interneta, terminologiju koja se koristi i primjere prakse iz drugih zemalja.  

Predavač je Tomislav Ramljak, diplomirani socijalni radnik, voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, stalni sudski vještak za digitalne dokaze, s više od petnaest godina iskustva u ovom području.

Pozivaju se: suci, državni odvjetnici, odvjetnici, pravobranitelji, odgajatelji,  socijalni radnici, socijalni pedagozi, policajci, učitelji, nastavnici, profesori, stručni suradnici za mladež, savjetnici, stručnjaci za djecu i mlade, predstavnici vladinih i nevladinih organizacija i studenti društvenih znanosti.

S obzirom na ograničeni broj prijava molimo Vas da se prijavite najkasnije do 10. studenog 2020. godine kako bismo Vam mogli poslati podatke nužne za pristup platformi. 

Prijave pošaljite na email: tomislav@cnzd.org