Dana 8. studenog 2017. godine u prostorijama Centra za socijalnu skrb Zagreb, podružnica Trešnjevka, Vitezićeva 57, održano je predstavljanje STOP PROGRAMA, pilot projekta za primjenu alternativnih sankcija prema malololjetnim prekršiteljima i najava njegovog širenja  nakon više gradskih četvrti ( Trnje, Velika Gorica, Novi Zagreb i dr.) na gradsku četvrt Trešnjevka.

Program su prezentirale:

Lana Petö Kujundžić, predsjednica Udruge sudaca za mladež obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i predsjednica Odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu i  Davorka Lalić Lukač, tajnica Udruge sudaca za mladež obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i stručna suradnica Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

U predstavljanju STOP program naglašeno je kako je on usmjeren na brzu intervenciju restorativnog karaktera pri pojavi lakših oblika neprihvatljivog ponašanja maloljetnika, a koji bi se provodio prema maloljetnicima uz njihove roditelje koji pristanu uključiti se u Stop program i priznaju počinjeno prekršajno ponašanje. Svrha je razviti alternativne oblike reagiranja društva na neprihvatljivo ponašanje i potaknuti mlade na društveno prihvatljivo ponašanje u sklopu zajednice.

Pored angažiranja znanja i resursa stručnjaka socijalne skrbi i drugih na rad s mladima, umrežavanja institucija i udruga koje rade s mladima na području gradske četvrti Trešnejvka djelovalo bi se u pravcu stvaranja zajedničke osnove kako bi se pravovremeno i učinkovito reagiralo na prvo loše ponašanje mladih. Stoga bi se u sklopu programa provelo i mapiranje područja gradske četvrti vezano za organizacije civilnog društva, kao i motivirati predstavnike mjesnih odbora i vijećnike da se uključe u aktivnosti za što se okvirno dogovorio termin radnog sastanka. Od strane prisutnih stručnjaka STOP program je podržan uz zainteresiranost za sudjelovanjem  i uspostavljanje međusobne suradnje.