Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež kao neprofitna udruga koja djeluje već 4 godine provodila je Stop program, pilot projekt prema maloljetnicima kojima se umjesto prekršajnog postupka ponudilo alternativno ponašanje.

Po dovršetku druge faze ovog projekta za područje Medveščaka i Centra, Grada Zagreba prikazali smo kako je projekt protekao i kakvi su rezultati.

Stručni skup je u održan u Zagrebu, Udruženje obrtnika Grada Zagreba, Trg Mažuranića 13.

Na stručnom skupu je prikazano kako su mlađi maloljetnici preuzeli odgovornost za vlastito ponašanje i poduzeli aktivnosti za popravak štete kada je to bilo moguće. Stručne osobe su podučili maloljetnike kako bi oni razumjeli da je njihovo ponašanje utjecalo na druge ljude koji ih okružuju, shvatili da je ponašanje njihov izbor i da je taj izbor, mogao biti drugačiji. Maloljetnicima se predočilo da je pozitivno ponašanje priznanje onima koje su ugrozili i ponudila im se mogućnost promjene kako bi izbjegli takva ponašanja u budućnosti.

Uvodni dio sastojao se od pozdravljanja:

predsjednice USZM Lane Peto Kujundžić
predstavnika Udruge obrtnika Borisa Trupeca
predstavnice Grada Zagreba
predstavnice MUP Anite Matijević
predstavnice Ministarstva socijalne politike i mladih Dubravke Marušić

Predstavljanje programa bilo je od strane:

predstavnika PU Zagrebačke
predstavnice stručnih osoba Mirjane Vukov Colić
predstavnika udruge Bojana Floriania
evaluacija dr.sci. Marine Ajduković

Odazvali su se članovi Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež kao i policajci, socijalni radnici i druge stručne osobe koje rade s mladima u vladinim i nevladinim institucijama.