Poziv na završnu konferenciju u okviru europskog projekta (REC) „CARE – Leaving with Care – Living with Care“, usmjerenog na jačanje kapaciteta stručnjaka koji su u kontaktu s djecom i mladima prije, tijekom i/ili nakon izdvajanja iz obitelji (stručnjaci iz područja socijalne skrbi, policije, pravosuđa, zdravstva, obrazovanja i savjetodavnih linija).

Konferencija će se održati 20. rujna 2022. godine, od 10,00 do 13,30 satihotelu Academia  (ul. Ivana Tkalčića 88, Zagreb).

S obzirom da je broj mjesta ograničen, molimo da se prijavite putem sljedeće poveznice:

https://docs.google.com/forms/d/1GfBNMq4Q_pN6fpTwyebVp2GFvtcdHdDj7iIKoTX7E2I/edit, najkasnije do 12.09.2022.

Mogućnost prijave zatvorit će se i ranije od navedenog datuma ukoliko se popuni broj predviđenih mjesta. 

Tema konferencije:

Istraživanja pokazuju da su djeca u sustavu socijalne skrbi, u odnosu na djecu koja su odrastala u svojim obiteljima, vjerojatnije bila izložena višestrukim oblicima traumatičnih iskustava, poput fizičkog ili seksualnog zlostavljanja, zanemarivanja, obiteljskog nasilja, trgovine ljudima ili seksualnog iskorištavanja, vršnjačkog zlostavljanja ili preranog gubitka bliskih osoba.

Uz okolnosti zlostavljanja i zanemarivanja koje su dovele do izdvajanja iz obitelji, djeca su izložena dodatnom stresu i nakon samog ulaska u sustav, uključujući odvojenost od obitelji, prijatelja i zajednice, kao i neizvjesnost u vezi vlastite budućnosti. Tijekom istražnih procesa te samog procesa izdvajanja iz obitelji vjerojatnost za dodatnu traumatizaciju je velika jer ti procesi često uključuju konfliktne interakcije između profesionalaca i članova obitelji i mogu evocirati strah, otpor i neprijateljstvo.

Izlagači na konferenciji će biti:

Ana Marija Španić, klinička psihologinja, Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba

Sanja Orešković Vrbanec, socijalna pedagoginja psihoterapeutkinja i supervizorica, Udruženje Djeca prva

Štefica Karačić, socijalna pedagoginja, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika

Andrea Gerčar, psihologinja, psihoterapeutkinja, programska koordinatorica, Hrabri telefon

Pozivaju se: suci, državni odvjetnici, odvjetnici, pravobranitelji, policijski službenici, socijalni radnici, socijalni pedagozi, psiholozi, pedagozi, odgajatelji, učitelji, nastavnici, profesori, liječnici, stručni suradnici za mladež, savjetnici, stručnjaci za djecu i mlade, predstavnici vladinih i nevladinih organizacija i studenti društvenih i humanističkih znanosti.

hrabri-poziv_care_konf_hrabri-telefon

hrabri-program-zavrsne-konferencije