Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca te stručnjaka za djecu i mlade, u partnerstvu s Humanitarnom organizacijom „Zajednica Susret“ organizirala je u četvrtak,  25.11.2021. g. Okrugli stol na temu “Informiranje i povezivanje stručnih suradnika koji rade s djecom i mladima.”
Kako se moglo čuti u razmjeni iskustava nazočnih stručnjaka koji rade s djecom i mladima, interdisciplinarni pristup od iznimne je važnosti u svim djelovanjima prema toj korisničkoj skupini, ako u području prevencije tako i u području tretmana. Međusobna komunikacija i razmjena informacija stručnjaka koji rade s djecom je ključ uspjeha u pronalaženju rješenja koja su u najboljem interesu djeteta.
Sudionici Okruglog stola su bili:
– Marko Štengl, socijalni pedagog i psihoterapeut, Obiteljski centar grada Zagreba
– Igor Petric, viši stručni savjetnik-socijalni radnik, Županijski sud u Sisku
– Ines Lazarević Rukavina, Koordinatorica aktivnosti za prevenciju nasilja, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije
– Merica Božić, policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju, Policijska uprava Šibensko-kninska
– Kristina Krulić Kuzman, psihologinja, voditeljica stručnog tima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu – Osijek
– Amenadris Rožanković, socijalna radnica – stručna suradnica Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“, Zagreb.
Moderatorica Okruglog stola je bila Matea Babić, viša stručna savjetnica Županijskog suda u Zagrebu, a tema je okupila respektabilan broj sudionika, ukupno 75 – socijalnih radnika, socijalnih pedagoga, psihologa, sudaca, policajaca te ostalih stručnjaka koji rade s djecom i mladima.
Hvala svima na odazivu i sudjelovanju!