U sklopu EU projekta “Skrb temeljena na znanjima o traumi” koje SOS Dječje selo Hrvatska provodi sa još 6 nacionalnih organizacija SOS dječjih sela i koordinaciju SOS Kinderdorf International pripremili su za stručnjake i javnost tečaj e-učenja „Trauma i alternativna skrb: uvod u primjenu pristupa temeljenog na znanjima o traumi”. 

Svrha tečaja je ukratko objasniti traumu, utjecaj koji ona može imati na život djece i mladih i načine pomaganja osobama koje su možda doživjele traumu. 

Tečaj se sastoji od šest kratkih modula. 

1. i 2. modul pružaju uvod u problematiku traume i u prakse temeljene na znanjima o traumi dok je ostalih 4 modula usmjereno na specifičnija područja: 

  • Pružanje podrške djeci i mladima s iskustvom skrbi koji su doživjeli traumu, 
  • Rad s obiteljima koje su doživjele traumu, 
  • Pružanje podrške djeci izbjeglicama i migrantima bez pratnje, 
  • Djeca i mladi s invaliditetom i poremećajima mentalnog zdravlja koji su doživjeli traumu

Tečaj je BESPLATAN i dostupan HRVATSKOM JEZIKU te mu se može pristupiti putem linka:

 

Ovaj temeljni tečaj za osvještavanje namijenjen je svim osobama koje bi mogle doći u kontakt s djecom i mladim osobama u sustavu alternativne skrbi. Svrha tečaja je ukratko objasniti traumu, utjecaj koji ona može imati na život djece i mladih i načine pomaganja osobama koje su možda doživjele traumu.  Ovaj tečaj je dio projekta “Sigurna mjesta i nesmetan razvoj djece – integriranje praksi temeljenih na znanjima o traumi u sustav alternativne skrbi” koji sufinancira Europska unija (program REC). Za detaljnije informacije o opsegu ovog projekta i različitim aktivnostima u sklopu projekta, molimo vas da posjetite web stranicu SOS Dječje selo Hrvatska  i Facebook stranicu Skrb temeljena na znanjima o traumi 

Tečaj se nalazi na platformi Child Protection Hub i ukoliko već niste njihov član prije pristupanja tečaju morat ćete se registrirati na njihovoj platformi (besplatno i bez ikakvih kasnijih obaveza). Detaljne upute kako pristupiti našem tečaju nalaze se u dokumentu u privitku. 

Ovaj tečaj je dio projekta “Sigurna mjesta i nesmetan razvoj djece – integriranje praksi temeljenih na znanjima o traumi u sustav alternativne skrbi” koji sufinancira Europska unija (program REC). Za detaljnije informacije o opsegu ovog projekta i različitim aktivnostima u sklopu projekta, molimo vas da posjetite web stranicu SOS Dječje selo Hrvatska  i Facebook stranicu Skrb temeljena na znanjima o traumi 

 

Za sudjelovanje na e-tečaju izdaju i potvrde ukoliko ste prošli barem prva 2 modula. Za dobivanje potvrde s kojom sudjelovanje možete individualno prijaviti Komori molimo Vas da nakon završena najmanje prva 2 modula javite na naše kontakte. Na navedene kontakte  i za više informacija o e-tečaju slobodno  se obratite: